Продуктивність основних типів грунтів

Терміни «продуктивність» грунтів та їх «родючість» мають різні смислові значення. Родючість характеризується такими показниками: вміст гумусу, кислотність грунтового розчину, насиченість основами, вміст поживних речовин та ін. Продуктивність — категорія більш широка і залежить не тільки від родючості грунту, а йRead More

Доступність та використання поживних речовин корму організмом тварин залежить від кількості та якості його клітковини

Помилки в годівлі тварин навіть протягом короткого часу мають негативний вплив на їх організм і навіть, якщо вони не проявляються відразу, то стануть помітними у подальші періоди життя. Найпоширенішою з них є нормування раціонів по довідникових значеннях показників вмісту основнихRead More

Химический состав зеленой массы кормовых культур

Как правило, сенаж — это консервированный в анаэробных условиях корм, заготовленный с провяленное зеленой массы кормовых культур. Поскольку для него нужны дороже, чем для силоса, герметичные хранилища, то для его приготовления используют наиболее высоко ценные травы: люцерну, клевер, костра безостого,Read More

Вміст нейтрально-детергентного нерозчинного сирого протеїну люцерни залежно від фаз її вегетативного розвитку

Вступ. У підвищенні молочної продуктивності корів значну роль відіграє протеїнова поживність раціонів. Її оцінюють за кількістю сирого та метаболічного протеїну, співвідношенням розщеплюваного і нерозщеплюваного в рубці протеїну. Щоб раціонально використовувати білкові корми у раціоні корів, потрібно враховувати співвідношення розщеплюваного іRead More

Показник маси 1000 насінин може характеризувати

Крупність насіння у виробництві визначають за допомогою електронних ваг та показника — маса 1000 насінин, який характеризується при фактичній вологості і виражається в грамах. На цей показник впливають розмір, щільність, вологість насіння. Маса 1000 насінин — видовий показник, значною залежитьRead More

Общие сведения о грунтовые грибы

Грунтовые грибы не является одной таксономической группой, а представленные различными в систематическом отношении единицами, принадлежащих к определенным экологических групп, отличающихся по типу питания и взаимодействием с другими организмами. Это могут быть сапрофитные грибы, разрушающие растительные и животные остатки, или паразитыRead More

Влияние удобрений на агрохимические свойства почв

С ростом производства и применением минеральных и органических удобрений тесно связаны изменения основных показателей почв и прежде всего режима питательных веществ. Рациональная система удобрения, которая соответствует естественным и организационно-экономическим условиям хозяйства, является главным фактором роста почвенного плодородия, повышения урожая иRead More

Привет, мир!

Добро пожаловать в WordPress. Это ваша первая запись. Отредактируйте или удалите её, затем пишите!